Model Questions For एसएससी - सीएचएसएल परीक्षा (SET-140) ENGLISH


Model Questions For एसएससी - सीएचएसएल परीक्षा (SET-140) ENGLISH

Directions: In the following passage there are blanks, each of whcih has been number. These numbers are printed below the passage and against each, four words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Billy Arjan Singh was a wildlife enthusiast. Billy’s fight … (91) … hunting put 26 professional Shikar companies out of jobs. … (92) … his failing health, he had … (93) … a writ in the Allahabad High Court against … (94) … in Dudhwa. This is apart from a … (95) … battle that he … (96) … to have the offending railway tracks … (97) … through Dudhwa shifted to … (98) … its inhabitants a peaceful … (99) … The only regret he had was “there was so much … (100) … to be done for tigers and so little time.” Billy’s contribution will always be remembered by wildlife lovers.

1. (a) towards
(b) for
(c) over
(d) against

2. (a) although
(b) depite
(c) respite
(d) frequently

3. (a) filed
(b) given
(c) represented
(d) forwarded

4. (a) deforestation
(b) pollution
(c) poaching
(d) killing

5. (a) continuous
(b) peristent
(c) permanent
(d) relentless

6. (a) waged
(b) conducted
(c) started
(d) constituted

7. (a) running
(b) going
(c) entering
(d) standing

8. (a) have
(b) ensure
(c) pre-occupy
(d) demand

9. (a) existence
(b) stay
(c) vacation
(d) reunion

10. (a) wanted
(b) appeared
(c) deamed
(d) needed

Printed Study Kit for SSC CHSL (10+2) Exam

एसएससी CHSL(10+2) परीक्षा ​​अध्ययन सामग्री

Answer:
1. (d) 2. (b) 3. (a) 4. (c) 5. (a) 6. (a) 7. (a) 8. (b) 9. (a) 10. (d)


IMP! GET SSC EXAM ALERTS on EMAIL