Model Questions for SSC CGL TIER-2 Maths Set - 9


Model Questions for SSC CGL TIER-2 Maths Set - 9


1. Find the measure of an angle which is complement of itself.

(a) 45°
(b) 36°
(c) 42°
(d) 35°

2. An angle is equal to five times its supplement. Find its measure.

(a) 110°
(b) 140°
(c) 150°
(d) 100°

3. The supplement of an angle is one-fourth of itself. Determine the angle and its supplement.

(a) 132°, 48°
(b) 156°, 24°
(c) 118°, 62°
(d) 144°, 36°

4. Two complementary angles differ by 18°. Find the angles.

(a) 42°, 60°
(b) 36°, 54°
(c) 24°, 66°
(d) 18°, 72°

5. If two supplementary angles are in the ratio 1 : 5. Find the difference of the angles.

(a) 64°
(b) 90°
(c) 36°
(d) 70°

Click Here to Join Online Coaching for SSC CGL (Tier -2)

Buy Printed Study Material for SSC CGL (Tier -2)

6. Find the value of k, if the distance between the points (1, 4), (k, 1) is 5.

(a) 3 or 5
(b) –3 or 5
(c) 3 or –5
(d) None of these

7. The points whose coordinates are (2, 2), (6, 3), (4, 11) forms

(a) a isosceles triangle
(b) a right angle
(c) scalene triangle
(d) an equilateral

8. The following points A (–1, 0), B (3, 1), C (2, 2) and D (–2, 1) taken in order form a

(a) rectangle
(b) parallelogram
(c) square
(d) None of these

9. Which of the following expression is a polynomial?



10. Which of the following expression is a polynomial in one variable?

(a) 3x2 –2y + 3
(b) –x2 + 6x – 5 = 0
(c) x2 + y2 = –3
(d) 2x2 – 2y–1 = 0

Click Here to Join Online Coaching for SSC CGL (Tier -2)

Buy Printed Study Material for SSC CGL (Tier -2)

Answer:

1. (b) 2. (d) 3. (b) 4. (c) 5. (b) 6. (b) 7. (b) 8. (b) 9. (d) 10. (b)

IMP! GET SSC EXAM ALERTS on EMAIL