Model Questions for SSC CGL TIER-2 Maths Set - 3


Model Questions for SSC CGL TIER-2 Maths Set - 3


1. In a class 3/5 of the students are girls and rest are boys. If 2/9 of the girls and 1/4 of the boys are absent. What part of the total number of students are present?

2. Two numbers differ by 5. If their product is 336, the sum of the two numbers is

(a) 21
(b) 28
(c) 37
(d) 51

3. The maximum number of students among whom 1001 pens and 910 pencils can be distributed in such a way that each student gets same number of pens and. same number of pencils, is:

(a) 91
(b) 910
(c) 1001
(d) 1911

4. Unit digit in (264)102 + (264)103 is:

(a) 0
(b) 4
(c) 6
(d) 8

5. Which one of the following is the least?

Click Here to Join Online Coaching for SSC CGL (Tier -2)

Buy Printed Study Material for SSC CGL (Tier -2)

6. A person who spends of his income is able to save Rs. 1,200 per month. His monthly expenses (in Rs) is:

(a) 1,200
(b) 2,400
(c) 3,000
(d) 3,200

7. If 80% of A = 50% of B and B = x% of A, then the value of x is:

(a) 400
(b) 300
(c) 160
(d) 150

8. If x is 80% of y, what percent of x is y?

(a) 75%
(b) 80%
(c) 100%
(d) 125%

9. In a town, the population was 8000. In one year, male population increased by 10% and female population increased by 8% but the total population increased by 9%. The number of males in the town was

(a) 4000
(b) 4500
(c) 5000
(d) 6000

10. In an examination, there were 1000 boys and 800 girls. 60% of the boys and 50% of the girls passed. Find the percent of the candidates failed?

(a) 46.4
(b) 48.4
(c) 44.4
(d) 49.6

Answer:

1. (b) 2. (b) 3. (b) 4. (c) 5. (c) 6. (a) 7. (c) 8. (d) 9. (c) 10. (b)

Click Here to Join Online Coaching for SSC CGL (Tier -2)

Buy Printed Study Material for SSC CGL (Tier -2)

IMP! GET SSC EXAM ALERTS on EMAIL