Model Questions for SSC CGL TIER-2 Maths Set - 19


Model Questions for SSC CGL TIER-2 Maths Set - 19


1. In the given figure, find ÐADB

(a) 132°
(b) 144°
(c) 48°
(d) 96°

2. In the following figure, find x

(a) 40°
(b) 25°
(c) 30°
(d) 45°

3. In the following figure, it is given that O is the centre of the circle and ÐAOC = 140° . Find  Ð ABC

(a) 110°
(b) 120°
(c) 115°
(d) 130°

4. Find x in the given figure

(a) 13 cm
(b) 12 cm
(c) 16 cm
(d) 15 cm

5. In the figure below, PQ = QS, QR = RS and SRQ = 100° . Find ÐQPS

(a) 20°
(b) 40°
(c) 15°
(d) 735°

Click Here to Join Online Coaching for SSC CGL (Tier -2)

Buy Printed Study Material for SSC CGL (Tier -2)

6. The following points (3a, 0), (0, 3b), (a, 2b) forms a

(a) straight line
(b) triangle
(c) equilateral triangle
(d) None of these

7. The points A(–1, 4), B(5, 2) are the vertices of a triangle of which C(0,–3) is centroid, then the third vertex C is

(a) 4, 15
(b) 4, –15
(c) –4, –15
(d) None of these

8. Acute angle between the lines with slopes 3/4 and –1/7 is

(a) 60°
(b) 45°
(c) 30°
(d) None of these

9. Which of the following expression is a polynomial in two variables?

(a) x2 – 2xy + y2 – x + y
(b) x3 + y3 + z3 –1
(c) x2 + 3x + 2
(d) x2 – 2x2 + 3x + 5

10. The degree of the polynomial 2x3 – 5x2 + x – 3 is

(a) 2
(b) 3
(c) 1
(d) 0

Click Here to Join Online Coaching for SSC CGL (Tier -2)

Buy Printed Study Material for SSC CGL (Tier -2)

Answer:

1. (b) 2. (a) 3. (b) 4. (b) 5. (b) 6. (c) 7. (a) 8. (b) 9. (a) 10. (c)

IMP! GET SSC EXAM ALERTS on EMAIL