Model Questions for SSC CGL TIER-2 Maths Set - 17


Model Questions for SSC CGL TIER-2 Maths Set - 17


1. The value of is:

2. The value of (243)0.16 × (243)0.04 is equal to:

(a) 0.16
(b) 3

(d) 0.04

3. The simplification of gives:

(a) 0.01
(b) 0.001
(c) 0.1
(d) 0.02

4. is equal to :

(a) 2
(b) 2.5
(c) 3
(d) 3.5

5. 5 – [4 – {3 – (3 – 3 – 6)}] is equal to:

(a) 10
(b) 6
(c) 4
(d) 0

Click Here to Join Online Coaching for SSC CGL (Tier -2)

Buy Printed Study Material for SSC CGL (Tier -2)

6. If the square root of 841 is 29, then 0.00000841 is equal to :

(a) 0.029
(b) 0.0029
(c) 0.00029
(d) 0.29

7. The value of is:

(a) 12
(b) 16
(c) 18
(d) 24

8. If a * b = 2a – 3b + ab, then 3 * 5 + 5 * 3 is equal to:

(a) 22
(b) 24
(c) 26
(d) 28

9. What is the square root of 0.09?

(a) 0.3
(b) 0.03
(c) 0.003
(d) 3.0

10.

(a) 52
(b) 54
(c) 58
(d) 512

Click Here to Join Online Coaching for SSC CGL (Tier -2)

Buy Printed Study Material for SSC CGL (Tier -2)

Answer:

1. (c) 2. (b) 3. (c) 4. (a) 5. (d) 6. (d) 7. (a) 8. (d) 9. (d) 10. (b)


IMP! GET SSC EXAM ALERTS on EMAIL