SSC CGL (Tier-1) Exam , Model Question Paper Set-22 (English)

cgl logo

SSC CGL (Tier-1) Exam , Model Question Paper Set-22 

(English)

Directions (Q. 76–80) : In the following questions, groups of four words are given. In each group one, world is wrongly spell. Find the wrongly spelt word.

76.    (a) Preposterous     
        (b)    Disasterous
        (c)    Murderous    
        (d)    Onerous

77.    (a)    Severity    (b)    Cruelity
        (c)    Sincerity     (d)    Superiority

78.    (a)    Begining     (b)    Winning
        (c)    Mining    (d)    Running

79.    (a) Complement    
        (b)    Compliment
        (c)    Supplement    
        (d)    Requirment

80.    (a)     Amelirate    (b)     Zealot
        (c)    Penetrate    (d)    Stain

Crash Course for SSC CGL (Tier-1) Exam

Study Kit for SSC CGL EXAM

Directions (Q. 81–90) : In the following questions, a part of the sentence is printed in bold. Below are given alternatives to the bold part as a, b, and c which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, your answer is d.

81.    She teachers us grammar, isn’t it?

    (a)    isn’t she ?
    (b)    oesn’t she ?
    (c)    doesn’t it ?
    (d)    no improvement

82.    The struggle for independence was gaining movement every day.

    (a)    motion
    (b)    movement
    (c)    momentum
    (d)    no improvement

83.    She is quite without affection and has no false pride.

    (a)    admiration    
    (b)    affliction
    (c)    affectation    
    (d)    no improvement

84.    I complimented Raju for his promotion. 

    (a)    with       (b)    on
    (c)    about    (d)    no improvement

85.    The food tastes deliciously.

    (a)    delicacy
    (b)    delicious
    (c)    badly
    (d)    no improvement

86.    I have read much of the plays of Shakespeare.

    (a)    a few
    (b)    many
    (c)    most
    (d)    no improvement

87.    I have bought this house in 1970 for Rs. two lakhs.

    (a)    had bought
    (b)    bought
    (c)    have been bought
    (d)    no improvement

88.    The child died from jaundice.

    (a)    with    (b)    of
    (c)    by      (d)    no improvement

89.    I will phone you after I shall arrive.

    (a)    after I shall have arrived
    (b)    after I arrive
    (c)    after I arrived
    (d)    no improvement

90.    It’s high time you come to a decision.

    (a)    came              (b)    had come
    (c)    have come     (d)    no improvement

Answer Keys :

76. (b)    77. (b)    78. (a)    79. (d)    80. (a)    81. (b)    82. (c)    83. (c)    84. (b)    85. (d)    86. (b)    87. (b)    88. (b)    89. (b)    90. (a)

Crash Course for SSC CGL (Tier-1) Exam

Study Kit for SSC CGL EXAM

<< Go Back to Main Page


IMP! GET SSC EXAM ALERTS on EMAIL