Model Questions for Scientific Assistant (IMD) Exam (Paper-2) PHYSICS - Set 48

New! SSC Stenographers Grade C&D Answer Keys Released

Model Questions for Scientific Assistant (IMD) Exam (Paper-2) PHYSICS - Set 48

Write and Discuss Your Answer with Q.No in Comment Box at the Bottom of Post.

1. Time rate of change of displacement is known as

A. displacement
B. speed
C. velocity
B. distance

2 Force due to water flow is represented by formula

A. F = (-m)V
B. F = (-m/t)
C. F = (-t)V
D. F = (-m/t)V

3. A typical rocket consumes fuel on amount of

A. 11000 kg s-1
B. 9000 kg s-1
C. 10000 kg s-1
D. 8000 kg s-1

4. Angle that lies between two vectors A = 5 + 1 and B = 2 + 4 is

A. 52
B. 50
C. 45
D. 51

5. Typical rocket ejects burnt gases at speeds of over

A. 3500 m s-1
B. 4000 m s-1
C. 2000 m s-1
D. 3000 m s-1

 Study Kit for SSC Scientific Assistant (IMD) EXAM 2017

6. Product of mass and velocity is known as

A. distance
B. momentum
C. impulse
D. velocity

7. If ‘d’ is displacement of body in time ‘t’, then average velocity will be represented as

A. Vavg = (d + t)
B. Vavg = (d-t)
C. Vavg = (d/t)
D. Vavg = (t/d)

8. Change from initial position to final position is called

A. speed
B. velocity"
C. displacement
D. distance

9. An artificial Satellite revolves round the Earth in circular orbit, which quantity remains constant?

A. Angular Displacement
B. None of these
C. Angular Momentum
D. Linear Velocity

10. At surface of Earth where air friction is negligible, objects fall with the

A. same acceleration
B. same speed
C. different acceleration
D. same velocity

 Study Kit for SSC Scientific Assistant (IMD) EXAM 2017

Answer

1. (c) 2. (b) 3. (c) 4. (a) 5. (b) 6. (b) 7. (c) 8. (c) 9. (c) 10. (c)


Get Daily Study Material via Email.