Model Questions for SSC Junior Engineer EXAM (Reasoning) Set-7

New! SSC Stenographers Grade C&D Answer Keys Released

http://sscportal.in/community/sites/default/files/SSC-JE-LOGO.jpeg

Model Questions for SSC Junior Engineer EXAM (Reasoning) set-7

Directions (Q. No. 1-10): Choose the word which is look like the other words in the group.  

1.  (a) Diamond
     (b) Spade
     (c) Heart
     (d) Brick   

2.  (a) Brinjal
     (b) Carrot
     (c) Tamato
     (d) Cucumber

3.  (a) Aviary
     (b) Stable
     (c) House
     (d) Kennel

4.  (a) School
     (b) Palace
     (c) House
     (d) Cottage

5.  (a) Hostel
     (b) Club
     (c) Hotel
     (d) Inn

Study Kit for SSC Junior Engineer EXAM (Paper-1) 2017-2018

6.  (a) Atharvaveda
     (b) Ayurveda
     (c) Rigveda
     (d) Yajurveda

7.  (a) Colt
     (b) Turtle
     (c) Lamb
     (d) Bitch

8.  (a) Guava     
     (b) Watermelon
     (c) Litchi
     (d) Papaya

9.  (a) Deer
     (b) Donkey
     (c) Rhinoceros
     (d) Cow 

10 (a) Financier
     (b) Producer
     (c) Director
     (d) Investor

Study Kit for SSC Junior Engineer EXAM (Paper-1) 2017-2018

Answer

1. (d) 2. (b) 3. (c) 4. (a) 5. (b) 6. (b) 7. (d) 8. (b) 9. (b) 10. (c)


Get Daily Study Material via Email.